zaterdag 29 juni 2013

Nog eens fototjes

 
Adders en ladders

 
Kat en muis

 
De kinderen maakten hun eigen Mozesmemorie.

 
Twee keer hetzelfde tekenen is niet zo eenvoudig :p

 
Heel wat tekenwerk...

 
En dan naar het 'beauty' salon :p


 
Wat een kleurijke bende :D

 
Haartjes geverfd.

 
En ook de jongens willen nagellak :D

Fototjes

 
Onze tijdsmachine die al vele personen naar de aula heeft geflitst.


 
Team geel maakt hun eigen groepsvlag.

 
Twister spelen met korte Indonesische beentjes is niet zo makkelijk als het lijkt :p

 
Gooien maar die bal...

 
De schatkisten, klaar op verstopt te worden voor de grote zoektocht. En de geweren om jezelf te verdedigen tegen de andere teams...

 
Alle kinderen zitten mooi in hun groep en luisteren naar het verhaal van Jozef.

 
Jozef komt helemaal uit Egypte om ons zijn verhaal te vertellen.

 
En de kinderen luisteren aandachtig.

 
Daarna maken we een knutselwerkje over Josef in de gevangenis.

 
Whoow, wat een cool boek! :D

Kinderkamp


Hallootjes allemaal...

Hier nog eens een berichtje over de afgelopen weken. Het is hier ondertussen al twee weken schoolvakantie en schoolvakantie betekent vakantieprogramma. Het is nu grote vakantie en de kinderen zijn  4 weken thuis van school. Er moet dus een of andere bezigheid zijn voor al deze kinderen want anders gaan ze zelf allerlei creatieve maar meestal niet zo veillige activiteiten verzinnen.

Ik werd dus aangewezen als verantwoordelijk voor het vakantieprogramma. 4 weken lang, 52 kinderen...  Ja, begin er maar aan :p

Ik besloot al mijn kampervaring bijeen te rapen en begon aan de voorbereidingen. Ik koos voor het thema tijdsreizen. We maakten een tijdsmachine en een cool scorebord. Ik kroop in de huid van een gekke professor die haar tijdsmachine overgebracht heeft naar de lagere school van ons dorp en die daar samen met alle kids wilt testen. we verdeelden de kinderen in 4 teams die elk hun eigen kleur kregen en vier weken lang tegn elkaar strijden om het meeste ballen (zie foto scorebord) te verzamelen.

Elke maandag, dinsdag en donderdag komen we ’s ochtends samen in de sporthal van de nieuwe school en testen we de tijdsmachine. We brengen een persoon uit de Bijbel naar de aula, luisteren naar zijn of haar verhaal, lezen dat verhaal uit een kinderbijbel, leren een Bijbelvers en flisten de persoon terug naar zijn of haar tijd.  Daarna zijn er drie spelblokken. Buitenspelletjes, binnenspelletjes en knutselactiviteit. De team roteren tussen deze drie spelen.

Op woensdag en zaterdag testen we de machine ook en daarna gaan twee teams zwemmen in de rivier en twee teams kijken film.

Op vrijdag is het themadag, dan doen we iets speciaals met alle kinderen samen. De eerste vrijdag hielden we een speurtocht. De kinderen wandelde doorheen heel het dorp en gingen op zoek naar plaatsen die ze op foto te zien kregen. Ze deden zotte spelletjes en toen ze uiteindelijk op de laatste bestemming kwamen, vonden ze een schatkist met koekjes, snoepjes en een drankje voor het hele team.

Afgelopen vrijdag hielden we een soort quiz. We deden allerlei kleine spelletjes in de aula en elk team moest zoveel mogelijk punten verzamelen.  De kinderen amuseerde zich met het leegdrinken van een emmer water, een zeep zo snel mogelijk opwassen, mieren likken (hagelslag zo snel mogelijk oplikken) en de haren van de leiders besmeuren met ei, bloem en water. Na nog veel van deze spelletjes waren de kinderen super moe en gingen ze blij naar huis om uit te rusten.

Tot nu toe ging het programma heel goed. De kinderen vinden het super en komen elke dag met blije gezichtjes opdagen. Voor mij is het natuurlijk wel super vermoeiend. 4 weken kinderkamp en daarna weer naar school.

Maar als ik de stralende gezichtjes van de kinderen zie elke middag als ze weer naar huis gaan, dan heb ik wel weer genoeg energie voor een volgende dag.