vrijdag 23 maart 2012

fototjes


Jaja, we hebben 4 nieuwe puppy'tjes in de asrama. Ze zijn zó schattig!


Onze andere asramahonden moesten jammergenoeg gedood worden. (Bobby :()


Dus hebben we ze maar geslacht en opgegeten :D 

En voor diegene die het willen weten... Het was heel lekker! :D


Zijn de puppy'tjes niet schatting?! (Maar shh... don't tell them we ate their mum...)


Daarnaast leerde ik de kinderen in de asrama ook het geweldige spel JUNGLESPEED :p


Zoals je ziet begrepen ze het in het begin niet zo goed...


Nu kennen ze  het spel heel goed en spelen we het bijna elke dag. Maar ondanks hun jungleskills ben ik toch nog steeds onverslaanbaar :D

nog eens wat nieuws


Dag beste bloglezertjes,
Het is al weer een hele tijd geleden dat ik nog eens een berichtje postte. Dat komt omdat het hier weer lekker druk is en dan schiet er dit gewoon aan in. Maar hier is dan eindelijk weer eens een berichtje.
Hier gaat alles goed.  Alles gaat zijn gangetje. Ik heb de afgelopen maand alleen lesgegeven. Dat was heel leuk natuurlijk. We deden allerlei dingen zoals een klasfeestje, spelletjes, knutselwerkjes,… (en we leerden natuurlijk ook wel Engels :p) Werken in de school is mijn ding. En de andere leerkrachten zijn echt leuke collega’s.
Ook in de asrama gaat het goed. Ratna en Michael doen het heel goed. Michael is al hard gegroeid en is een sterke, mollige jongen. We zijn allemaal heel blij met hen in de asrama. Vandaag hebben we samen dayaketen gekookt. Ik ben de naam alweer vergeten maar het lijkt een beetje (eigenlijk maar een heel klein beetje, maar het is de best passende vergelijking met iets dat jullie hebben België) op aardappel. Het is heel lekker! Vanavond gaan we het eten :D Ik ben helemaal opgenomen in de asrama en leer heel veel over de cultuur en natuurlijk ook de taal. Ik woon heel graag in de asrama!
Ook de andere dingen gaan goed. De vergaderingen, meetingen, de bib,… Het is hier lekker druk maar dat is meestal wel zo. Eind deze maand ga ik weer even naar Kuching voor mijn visum en daarna komt Pasen er al weer aan. Daarover schrijf ik jullie volgende keer wel.
Hierboven vinden jullie wat foto’s van de afgelopen maand.
Tot snel.
Haiyaa Liesje

vrijdag 9 maart 2012

Even een update

Hoj lieve mensen,

hier nog eens een berichtje uit de jungle. Sorry dat het al weer een tijdje geleden is maar zoals jullie ondertussen al door hebben, is het hier vrij druk. En de routine zit er op het moment ook in dus ik heb niet veel spannende dingen te vertellen.

Alles gaat hier een beetje zijn gangetje. Elke weekdag ben ik in school. Daarna ga ik naar de bib en heb een of andere meeting ofzo... In de asrama gaat het ook allemaal goed. Michael en Ratna maken het ook goed. Er gebeurt niet zo veel speciaals maar ik heb gewoon een leuke tijd hier. Het 'normale' leven hier is meestal al spannend genoeg. We hebben de laatste weken ook veel regen gehad maar dat is niet zo erg. Lekker fris (soms zelfs koud, 25 grade ofzo ;))

Dus geen spectaculaire verhalen deze keer. Maar het al gewoon een wonder dat we beschermd worden tegen slangen, schorpioenen en alle andere junglegevaren die hier elke dag op de loer liggen. Er gebeuren hier uitzonderlijk weinig ongelukken! Zelfs het dagelijkse leven zit hier boordevol wonderen.

Maar ik ga eens afsluiten. Tot snel.
(nog 22 maanden en dan kom ik misschien wel eens op bezoek ;))

Groetjes





Helemaal nat van de regen maar gelukkig scheen de zon dus niet te koud :D

donderdag 1 maart 2012

Michael


Michael
18 februari 2012
12.25u

Ja hoor, hij is er :D Een nieuwe baby in de asrama. Na een vlotte bevalling werd deze knappe jongen lid van onze asrama. De moeder en de baby doen het beide heel goed. Michael eet en slaapt goed. Hij weent gelukkig niet te veel en pieste me al onder. (vlak voor ik naar school moest vertrekken dus moest ik nog snel douche en omkleden :p) De moeder neemt haar taak goed op en zorgt super goed voor haar kleine zoon. We zijn allemaal super blij om hen bij ons in de asrama te hebben en we danken God voor dit mooie wonder. Omdat een beeld meer zegt dan duizend woorden, kijk hieronder en begrijp waarom ons hart smelt voor kleine Michael.





Pas geboren en vind de 'uitdebuikwereld' precies niet zo leuk. :D


Zo schattig!


En zo klein!!


Maar al onmiddelijk na de geboorte had hij zijn oogjes open.


Gelukkig slaapt hij goed ;)