dinsdag 27 december 2011

de feestdagen in de volle zon

Hallo allemaal,

eindelijk heb ik het nog eens tot de computerkamer gehaald en heb ik een (heel klein) beetje tijd voor een kort berichtje over de feestdagen.

Ik heb echt al een zalig Kerstfeest achter de rug. Ik ben twee dagen met een goeie vrienden met motors naar dichtbijzijnde dorpjes gegaan om daar Kerst te vieren. Dat betekent dat je op een namiddag in zo'n 6 tot 8 huizen gaat eten!! Het is heel gezellig en iedereen is helemaal in de feeststemming. Het is wel niet zo goed voor je maag :p Ik heb hier in het dorp natuurlijk ook kerst gevierd. We hadden een mooie kerstdienst, de kinderen kregen leuke cadeautjes, met de Westerse mensen en leiders hadden we een kerstlunch met westers eten, ... Het is echt heel gezellig! Nieuwjaar moet nog komen maar ook dat zal wel leuk zijn :D

Voor de rest gaat het hier goed. Ik ben nog steeds heel blij dat ik hier ben en heb helemaal geen last van heimwee. Ik ben wel heel moe. Doordat we nu bij de feestdagen zoveel weggaan en daarnaast ook nog moeten werken en de kinderen niet naar school gaan, (en dus meer aandacht nodig hebben :D) heb ik bijna geen rust en ga ik elke avond kei laat slapen. Het is natuurlijk wel mijn eigen schuld want ik moet niet al die dingen doen, maar ik wil het zo graag :D Na de feestdagen ga ik dus wel echt veeeeeel moeten bijslapen. Maar dat komt ook wel weer goed.

Voorlopig werk ik in de bibliotheek en help ik bij het vakantieprogramma voor de kinderen. Het is bijna geregeld dat ik in asrama 3 kan gaan wonen en ik ga na de vakantie ook terug lesgeven. Dus ik vind mijn plaatsje hier weer wel en hou jullie op de hoogte.

Nu moet ik weer verder want mijn vriendinnen van het roze huis wachten op mij.

Dank jullie voor al jullie mailtjes, berichtjes, gebeden,...

Groetjes Liesje

SELAMAT HARI NATAL DAN TAHUN BARU!!

vrijdag 9 december 2011

nu in Indonesië

Hallo daar,
Nog eens wat nieuws… Ik ben veilig en wel aangekomen in LVW. (gisteren om 10 uur ’s avonds na een lange rit!!) Het is heel gezellig hier. Iedereen herkent mij nog en ze zijn kei blij mij te zien. (en ik hen natuurlijk ook) Ik heb vandaag een dagje vrij en geniet ervan om hier rond te wandelen en te zien wat veranderd is en wat nog juist hetzelfde is. Ik voel me hier al weer helemaal goed. Voorlopig slaap ik in de gastenkamers met een meisje van Nederland maar waar ik uiteindelijk terecht ga komen weet ik nog niet.. We zien wel :D Ik heb het dus naar mijn zin :D

dinsdag 6 december 2011

en veilig in Kuching

jepjep, ik ben nu veilig in Kuching aangekomen. Koffer helemaal overhoop door de duane, lekker warm en het regent pijpenstelen. Home sweet home :D Morgen naar de ambassade en vrijdag... naar LWV :D JOEPIE :p

Sorry als het telkens een ander lettertype is maar dat heb ik nog niet helemaal door :p

zweterige grtjs
Liesje

berichtje op de luchthaven

Dag Bloglezers,

Hier is dan mijn eerste berichtje vanaf de andere kant van de wereld. Ik zit nu op de luchthaven en heb de eerste vlucht van 12 uur achter de rug. Nu moet ik 7 uur wachten en dan weer een paar uurtjes in de vlieger. En dan ben ik in Kuching. Aangezien ik hier lang moet wachten, kan ik mijn berichtje al typen maar wanneer ik het ga kunnen posten, dat is weer iets anders…
Ik zal beginnen bij het begin:
Maandag, koffer maken. Oojee!! Dat was echt hectisch!! 20 kilo voor 5 jaar!! Dat gaat toch niet! Als ik een weekje wegga, neem ik meer mee. Dus het was een dagje van inladen, wegen, uitlagen, en weer alles erin en wegen en weer alles eruit en uiteindelijk toch niets thuislaten. Mijn koffer woog nog teveel maar ze zeiden er niets van, waarschijnlijk omdat ik zo lief lachte ;)
Ik moet seffes nog één keer door de controle en hoop dat ze ook daar niet moeilijk doen.
Dinsdag, sinterklaas en vertrekdag. Van de sint heb ik niets gemerkt. Die dacht waarschijnlijk dat ik al in Borneo was. Maar de vertrekdag… om half 5 ging mijn wekker maar opstaan zat er nog niet in :p Laatste keer in mijn eigen bedje, laatste keer slapen met een dikke deken. Uiteindelijk toch maar opgestaan op de vlieger gestapt. (met de normale reutemeteut ertussen natuurlijk)
Tot nu toe ging alles vlot en heb ik nergens problemen gehad. Ik ben wel al moe want ik was omsingeld door kinderen op het vliegtuig :D Slapen zat er dus niet echt in. Hopelijk kan ik straks in Kuching vroeg gaan slapen en zo een jetlag voorkomen.

Voor de rest dus nog niet echt veel spannende avonturen gehad. Veel stilgezeten en gewacht. 
Ik ga eens afsluiten want ik moet seffes nog een vliegtuig halen.
Tot de volgende

Grtjs Liesje.